Το Ιράν είναι μια από τις πλουσιότερες σε ενεργειακούς πόρους χώρες του κόσμου, έχοντας τα δεύτερα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου πίσω από τη Ρωσία, με 17%, και το 9,4% των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου. Είναι ιδρυτικό μέλος του ΟΠΕΚ και του Φόρουμ Χωρών Εξαγωγών Αερίου (GECF).
Όμως τα τελευταία χρόνια, το Ιράν αντιμετώπισε ενεργειακή ανισορροπία στους τομείς του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας, με αποτέλεσμα να απαιτούνται εισαγωγές φυσικού αερίου από το Τουρκμενιστάν και πρόσφατα τη Ρωσία, αναφέρει το περιοδικό Manara.
Η ανισορροπία φυσικού αερίου του Ιράν έχει οδηγήσει σε ελλείψεις φυσικού αερίου και διακοπές ρεύματος
Αυτό ανάγκασε το Ιράν να ανακοινώσει νωρίτερα αυτόν τον μήνα μια συμφωνία με ιδιώτες επενδυτές για την ανάπτυξη ηλιακών εγκαταστάσεων μέχρι αυτό το καλοκαίρι.
«Προτεραιότητά μας είναι να εμπιστευτούμε τις υπάρχουσες υποδομές στον ιδιωτικό τομέα πριν παρέμβει η κυβέρνηση», δήλωσε ο Mohsen Tarztalab, αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας και επικεφαλής του Οργανισμού Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Ενέργειας (SATBA), κατά την τελετή υπογραφής.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Περιφερειακής Εταιρείας Ηλεκτρισμού της Τεχεράνης, ένας ηλιακός σταθμός ισχύος 3 μεγαβάτ αξίας περίπου 900 δισεκατομμυρίων ριάλ (1,8 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ) θα κατασκευαστεί στην ιρανική πρωτεύουσα. Μόλις τεθεί σε λειτουργία θα συνδεθεί στο εθνικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.
Content Original Link:
Read Full article form Original Source OIKONOMIKOS TAXYDROMOS
" target="_blank">Read Full article form Original Source OIKONOMIKOS TAXYDROMOS