Στις 24 Φεβρουαρίου 2022, η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία σε μια
Στις 24 Φεβρουαρίου 2022, η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία σε μια μεγάλη κλιμάκωση του Ρωσο-Ουκρανικού Πολέμου, ο οποίος επί της ουσίας είχε ξεκινήσει το 2014.
Καθώς η εισβολή μπαίνει στον τέταρτο χρόνο της, αναλυτές εξετάζουν στον Guardian, την οικονομική κατάσταση της Ουκρανίας και της Ρωσίας και ποια θα είναι η καλύτερη προοπτική για τους επενδυτές μόλις τελειώσει η σύγκρουση. Οι απαντήσεις δεν είναι τόσο προβλέψιμες όσο θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί…
Με τον πόλεμο να συνεχίζεται, λίγοι είναι εκείνοι που σκέφτονται τη συγκριτική οικονομική ευημερία των αντιμαχόμενων εθνών. Ωστόσο, τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που δημοσιεύθηκαν από τις δύο πλευρές των συνόρων καταδεικνύουν τις συνεχιζόμενες επιπτώσεις που έχει η σύγκρουση στους πολίτες και των δύο χωρών – με τις αυξήσεις των τιμών να κυμαίνονται από 9,5% στη Ρωσία έως 12% στην Ουκρανία .
Τα τυπικά μέτρα οικονομικής ανάπτυξης ευνοούν τη Μόσχα, όπως και το εκκρεμές κόστος για την ανοικοδόμηση κατεστραμμένων υποδομών, εάν οι συνομιλίες στη Σαουδική Αραβία μεταξύ της ομάδας διαπραγματευτών του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ντόναλντ Τραμπ φέρουν στο προσκήνιο μια απίθανη –τουλάχιστον από την άποψη της μακροχρόνιας- ειρηνευτικής συμφωνίας.
Content Original Link:
Read Full article form Original Source OIKONOMIKOS TAXYDROMOS
" target="_blank">Read Full article form Original Source OIKONOMIKOS TAXYDROMOS