Η τεχνολογία συμπιεσμένου υδρογόνου βρίσκεται στο επίκεντρο ενός φιλόδοξου περιφερειακού έργου, που
Η τεχνολογία συμπιεσμένου υδρογόνου βρίσκεται στο επίκεντρο ενός φιλόδοξου περιφερειακού έργου, που υπόσχεται να μεταμορφώσει τον τρόπο μεταφοράς καθαρής ενέργειας στην Ευρώπη. Με τη χρήση εξειδικευμένων πλοίων και καινοτόμων λύσεων τροφοδοσίας, η Provaris Energy, η Norwegian Hydrogen και η Uniper συνεργάζονται για τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης αλυσίδας εφοδιασμού υδρογόνου από τη Σκανδιναβία στην Ευρώπη. Στην…
Η τεχνολογία συμπιεσμένου υδρογόνου βρίσκεται στο επίκεντρο ενός φιλόδοξου περιφερειακού έργου, που υπόσχεται να μεταμορφώσει τον τρόπο μεταφοράς καθαρής ενέργειας στην Ευρώπη. Με τη χρήση εξειδικευμένων πλοίων και καινοτόμων λύσεων τροφοδοσίας, η Provaris Energy, η Norwegian Hydrogen και η Uniper συνεργάζονται για τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης αλυσίδας εφοδιασμού υδρογόνου από τη Σκανδιναβία στην Ευρώπη.
Στην καρδιά του έργου βρίσκεται η ανάπτυξη πλοίων μεταφοράς υδρογόνου κατηγορίας H₂Neo και της πλωτής μονάδας αποθήκευσης υδρογόνου H₂Leo, που προσφέρουν δυνατότητες μεταφοράς συμπιεσμένου υδρογόνου σε υψηλές πιέσεις (250 bar). Τα πλοία H₂Neo σχεδιάζονται για να εξυπηρετήσουν μεγάλες αποστάσεις μεταφοράς, διατηρώντας υψηλή ενεργειακή αποδοτικότητα και χαμηλό κόστος λειτουργίας.
Η παραγωγή του υδρογόνου θα ανατεθεί στη Norwegian Hydrogen, με έμφαση στην τήρηση των προτύπων RFNBO (Renewable Fuels of Non-Biological Origin). Τα πιθανά σημεία παραγωγής περιλαμβάνουν περιοχές της Νορβηγίας και της Φινλανδίας, όπως το FjordH₂ project, το οποίο βρίσκεται ήδη υπό ανάπτυξη. Η Uniper θα αναλάβει τη δημιουργία του τερματικού εισαγωγής στη βορειοδυτική Ευρώπη και τη διασύνδεσή του με το ευρωπαϊκό δίκτυο αγωγών υδρογόνου.
Η συνεργασία μεταξύ Provaris, Norwegian Hydrogen και Uniper έλαβε πρόσφατα νέα ώθηση, με την υπογραφή της συμφωνίας «Term Sheet», που καθορίζει τους βασικούς όρους και τις προϋποθέσεις για μια δεσμευτική συμφωνία πώλησης και αγοράς (SPA). Στόχος είναι η σύναψη της τελικής συμφωνίας τον Δεκέμβριο του 2025, ανοίγοντας τον δρόμο για την παράδοση 42.500 τόνων συμπιεσμένου υδρογόνου ετησίως από το 2029.
Content Original Link:
" target="_blank">